Política de galetes

Aquest web utilitza tant galetes temporals de sessió com galetes permanents. Les galetes de sessió emmagatzemen dades únicament mentre l’usuari accedeix a la web i les galetes permanents emmagatzemen les dades al terminal perquè siguin accedides i utilitzades en més d’una sessió.

Segons la finalitat per a la qual es tractin les dades obtingudes a través de les galetes, el web pot utilitzar:

Galetes tècniques
Són aquelles que permeten a l’usuari la navegació a través de la pàgina web o aplicació i la utilització de les diferents opcions o serveis que hi existeixen. Per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a les parts web d’accés restringit, recordar els elements que integren una comanda, fer la sol·licitud d’inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació i emmagatzemar continguts per a la difusió de vídeos o so.

Galetes de personalització

Són aquelles que permeten a l’usuari accedir al servei amb algunes característiques de caràcter general predefinides al seu terminal o que el mateix usuari defineixi. Per exemple, l’idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix al servei, el disseny de continguts seleccionat, la geolocalització del terminal i la configuració regional des d’on s’accedeix al servei.

Galetes publicitàries
Són aquelles que permeten la gestió eficaç dels espais publicitaris que s’han inclòs a la pàgina web o aplicació des de la qual es presta el servei. Permeten adequar el contingut de la publicitat perquè aquesta sigui rellevant per a lusuari i per evitar mostrar anuncis que lusuari ja hagi vist.

Galetes d’anàlisi estadístic
Són aquelles que permeten fer el seguiment i anàlisi del comportament dels usuaris als llocs web. La informació recollida mitjançant aquest tipus de galetes s’utilitza en el mesurament de l’activitat dels llocs web, aplicació o plataforma i per a l’elaboració de perfils de navegació dels usuaris d’aquests llocs, a fi d’introduir millores al servei en funció de les dades dús que fan els usuaris.

Galetes de tercers

En algunes pàgines web es poden instal·lar galetes de tercers que permeten gestionar i millorar els serveis oferts. Com per exemple, serveis estadístics de Google Analytics i Comscore.

Com administrar galetes al navegador?
L’usuari té l’opció de permetre, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al vostre equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador instal·lat al vostre terminal:

Per ajustar els permisos relacionats amb les galetes al navegador Google Chrome:
– Fer clic al menú situat a la barra d’eines.
– Seleccionar Configuració.
– Fer clic a Mostar opcions avançades.
– A la secció ‘Privadesa’ fer clic al botó Configuració de contingut.
– A la secció de “Galetes” es poden configurar les opcions.
[ Més informació sobre Google Chrome ]

Per ajustar els permisos relacionats amb les galetes al navegador Mozilla Firefox:
– A la part superior de la finestra del Firefox fer clic al menú Eines.
– Seleccionar opcions.
– Seleccionar el panell Privadesa.
– A l’opció Firefox podreu triar Usar una configuració personalitzada per a l’historial per configurar les opcions.

[ Més informació sobre Mozilla Firefox ]

Per ajustar els permisos relacionats amb les galetes al navegador Internet Explorer 9:
– A la part superior de la finestra dInternet Explorer fer clic al menú Eines.
– Seleccionar la pestanya de Seguretat i utilitzar l’opció Eliminar l’historial d’exploració per eliminar les galetes. Activeu la casella ‘Galetes’ i, a continuació, feu clic a Suprimeix.
– Seleccionar la pestanya de Seguretat i accedir a Configuració. Moure el control lliscant totalment cap amunt per bloquejar totes les galetes o totalment cap avall per permetre totes les galetes. Després, feu clic a D’acord.

[ Més informació sobre Internet Explorer 9 ]

En cas de bloquejar l’ús de galetes al vostre navegador és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.

En alguns navegadors es poden configurar regles específiques per administrar galetes per lloc web, cosa que ofereix un control més precís sobre la privadesa. Això significa que es poden inhabilitar galetes de tots els llocs excepte aquells en què es confiï.